Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'n9te'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Main categories
    • Member build threads
    • Trips, Adventures, & Events
    • General Peugeot discussion
    • Technical Discussion
    • Pictures & Videos
    • Performance and Tuning
    • Peugeot 50x Series discussion
    • Peugeot 40x Series discussion
    • Exterior
    • Interior
    • Legalities, appraisals, and evaluations
    • VĂ©los Peugeot
    • Off Topic
    • For Sale / Want ads
  • Resources
    • Technical Resources
    • Feedback
  • Vendors
    • Javel - Garage Courtier
    • Peugeot Holm
    • Parts Network, Inc.
    • RockAuto
    • Member Vendors
  • Non-english forums
    • Finnish Forum: Peugeot505.info
    • French Forum: club-peugeot505.com
    • Dutch Forum: Peugeotforum "Le Lion d'Or"

Categories

  • North America
  • Europe
  • Scandinavia
  • South America
  • Central America
  • Oceania
  • Asia
  • Africa

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


Spam Bot Control

Found 2 results

  1. http://www.505turbo.com/forum/index.php?/topic/3194-505t-wagon-alternator-trouble/ I need this same info. '86 turbo gas N9TE 505 alternator I changed my oil filter and then found there was a thin brown wire dangling down. Car starts fine but the battery charge light stays on. Voltmeter at battery shows no charging from alternator. On the back of the alternator there is a thick brown wire with a lug that's secured to the top post with a nut; there is a black plastic plug in the middle with a black wire that connects to a RF filter? which goes to the post at the bottom (or opposite the post where the thick brown wire goes in). So I attached the small brown wire to the same bottom post that the RF filter bracket is attached to but the battery charge light in the dash still says on and no juice going to the battery. Some clues would be appreciated. (I know this is a 4 yr. old thread) Thanks guys!
  2. I've been thrown in another tangent with getting my 89' ready to resume daily driving duties with having to figure out why it's overboosting. Could be as simple as boost lines - but I suspect the wastegate actuator. If the wastegate needs to be replaced then I most likely need to remove the motor mount to gain access. "While I'm at it..." Syndrome then took over and I thought for a few more nuts I could swap in the Forced Performance built T3/T4 turbo off the Danielson motor I bought. While researching exactly what the turbo was so I knew what to expect - I also started to realize it might not be what I want either (might be real laggy). I started looking for upgraded turbos that could use the stock exhaust housing. Stock spare T3: Exhaust: .36 AR with Stage 1 68 trim wheel Compressor: .42 AR (Didn't bother with the wheel trim) I know we had discussed stock AR's - but I was always referencing the compressor AR and never even thought of the exhaust housing. .36 exhaust is absolutely tiny and the stock T3 specs really are the same turbo specs that some DIESELS use. The dilemma is that the proprietary exhaust manifold to turbo flange means we can't readily use any other turbo, but at the same point the log manifold is actually one of the nicest log manifolds I've seen. Super short runners, nice and thick with nice webbing. I also suspect it's cast inconel as the surface finish is amazing. If a bigger .63 AR T31 housing was ever used by Peugeot they we have some options to build a pretty sweet turbo with BB CHRA, and billet wheels (Precision Turbo) - but if not the manifold needs to be modified to a T25 flange OR have a v-band flange welded onto it. I love the v-band flange idea, but that would mean having to get a compressor housing with an integrated WG outlet on it somewhere and a v-band inlet... Found one but I don't like the downpipe / exit design. T25 looks the most promising as the existing flange is actually very close to the T25 dimensions. Clearance issues with the turbo and motor mount mean you can't use an adapter - so the idea right how is to see if I can mill out the outside pattern of the T25 into the stock manifold - then have a stainless steel T25 flange welded in (Tig with 309L filler rod should work). Some minor porting to the new flange and then you can have a huge selection of modern turbos to choose from. Did I mention that all stemmed from me over boosting.... It'll end up being a hole in a hose I'm sure. Rabin
×
×
  • Create New...