Jump to content
KB_fiver89

89 4N9TE won't start

Recommended Posts

So I got the head gasket, new rings, put everything back together by the book, got spark but the car still will not start. It sounds sluggish while attempting to crank it up. Got gas, got spark but somehow that's not enough...... What am I missing???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is rotor pointing at #1 with motor at tdc on compression stroke?

Do you have a timing light to confirm it's firing in time?

Do you have fuel pressure at fuel rail?  (Or can you hear fuel pump cycles?)

Rabin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Motor is at tdc. Checked and checked again. Just got done removing cover and adjusting intake and exhaust valves all over again. Will attempt again in the morning 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to make sure it's TDC on the compression stroke, and the rotor is pointing at the #1 plug wire terminal - this ensures everything was reassembled properly and that the firing order timed correctly.

If you have spark when cranking then it should fire on a puff of starting fluid which means you have a fuel issue.  

Rabin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...